Я і книга моя.

           
Я і книга моя.
(30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек)
Сьогодні  майбутнє за книгозбірнями, які починають традиційну культуру спілкування з книгою із новими інформаційними технологіями.  Саме таку роль виконає наша бібліотека.
Недільного сонячного дня (30 вересня) в медичній бібліотеці було гамірно. Це зібрались читачі дитячого відділу. Вони вітали бібліотекарів з нагоди професійного свята .Приємно було отримати букет квітів від вдячних читачів.


За чаєм з печивом ділились враженнями від прочитаних книг, давали поради один одному. Розмовляли про користь сімейного читання, яке починається з вибору книг батьками, далі дитина вибирає книги з тих, що підібрали батьки-це стимулює дітей. Психологи говорять, що книжка подобається дитині тоді, коли подобається мамі. Відомі випадки,  коли після однієї книги дочка з татом зробили ляльковий театр власноруч.(Це фізичний, емоційний та інтелектуальний розвиток). Потім дитина сама писала сценаріі для свого театру.  А ще потрібно слідкувати за тим як змінюються смаки в читанні дітей.
В ході зустрічі добрих друзів книги ми ділились думками про важливість ілюстрацій в книгах. Читачі молодшого шкільного віку  вважають, що це важливо, а середнього шк. віку, що достатньо тільки на обкладинці гарного оформлення.
Ігри, конкурси, вікторини, загадки та призи для переможців були десертом нашоі приємно зустрічі. На закінчення діти попросили дозволу зустрічатись в нас щонеділі.



                                                                                         О.І.Буланова бібліотекар дитячого відділу

Комментарии