Доброта

Доброта і мелосердя врятує світ
В переддень доброго і милосердного Миколая в дитячому відділі селищної бібліотеки зібралися 28 чиатчів.На порозі бібліотеки я зустріла дітей запитанням: " Що врятує світ"? Замість класичного "Краса врятує світ" діти відповіли:"Доброта врятує світ".


 «Доброта і милосердя у моєму житті». Ми часто чуємо ці слова: доброта, сердечність, людяність, милосердя. Ми висвітлили проблеми милосердя, доброти, чуйності, співпереживання, уміння розділити чужий біль, вчасно підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді. Дана розмова проходила у вигляді діалогу. Цілком природнім і закономірним вважається допомогти знедоленому, нещасному, поділитись шматком хліба, дати притулок бездомному, захистити старість, порятувати хворого, заступитися за беззахисного.  Кожен із присутніх вже думає про своє подальше життя, про своє майбутнє. Кожен хоче жити добре, красиво. Але не потрібно забувати в той же час про свою душу. Дбаючи про матеріальне, не забувати про духовні цінності.

Добрі слова і вчинки спрямовані на порозуміння  між людьми, взаємодопомогу, підтримку одне одного. Вони породжують радість, задоволення, повагу, любов між людьми.
Доброта – найбільша цінність нашого життя. Так, це саме та якість, що коштує так дешево, але цінується так дорого. Її не можна купити ні за які гроші, вона по краплиночці виховується змалечку.
Милосердя — щиросердність, співчуття,  любов на ділі, здатність відгукнутися на чужий біль. Людям милосердним притаманне співчуття по відношенню до сироти, інваліда, тяжко хворої людини, людини похилого віку, людини що потрапила в біду.
Разом з читачами було обговорено основні принципи відповідальності
1.     Я несу відповідальність за все, що роблю.
2.     Я несу відповідальність за своє навчання.
3.     Я несу відповідальність за своє шанобливе ставлення до людей, до батьків.
4.     Я несу відповідальність за своє місто, країну і цілий світ.
5.     Я несу відповідальність за дбайливе ставлення до довкілля та збереження його для наступних поколінь.
Після проведення розмов провели активну частину заходу: конкурс на кращий вірш про Миколая, конкурс на кращу пісню, танець. Провели тематичну вікторину, діти відгадували загадки. Діти отримали символічні подарунки та солодощі від Миколая за свою активність.

Бібліотекар дитячого відділу
Пулинської селищної бібліотеки
                                                                                                                         Ольга Буланова





 

Комментарии