Сімейне читання

         
Тато мама і я - читаючи сім'я.
20 жовтня на засіданні читацького клубу за інтересами  " У світі цікавого", що діє при дитячому відділі Пулинської селищної бібліотеки піднімались питання про корисне сімейне читання.


Спочатку діти розповідали з ким вони вперше прийшли в бібліотеку. Хтось з мамою чи татом,  з бабусею чи дідусем, інші з однокласниками або друзями. Ділилися своїми першими враженнями про відвідування бібліотеки з приємною посмішкою на вустах. Розповідали, що з раннього дитинства їм читали або розповідали казочки перед сном здебільшого мами або бабусі. А коли вже в них не вистачало фантазії придумувати нові казки,  то йшли до бібліотеки за літературою. Саме так розвивалось сімейне читання в наших читачів,  прививалась любов до самостійного читання. Адже всім відомо, зокрема з власного досвіду за 36 років роботи з читачами в дитячій бібліотеці я вже знаю, хто багато читає, тому наука в школі дається легко.
Після проведених вікторин, конкурсів, загадок на різну тематику приємно відчувається, що наші діти багато читають різноманітної літератури. За чаєм ми знову розмовляли про моральні цінності. Найактивніші отримали символічні сувеніри на згадку.


Діти мали можливість познайомитись з літературою, представлено на виставці: "Батьки! Читайте дітям не моралі, а книжки! "
Наші читачі стануть дорослими,  одружаться, будуть мати своїх діток, згадають наш масовий захід і будуть залучати їх до сімейного читання,  а бібліотека охоче їм в цьому допоможе.
Присутніх на заході було 14 читачів різних вікових категорій – від 1 до 10 класу, з них 8 виявили бажання взяти літературу для себе та своїх родичів. Видано 17 примірників літератури.


Ольга Буланова
Бібліотекар І категорії дитячого відділу
 Пулинської селищної бібліотеки

Комментарии