День козацтва

         Напередодні  дня українського козацтва  і свята захисника Вітчизни в бібліотеці Пулинської селищної ради організовано книжкову виставку  "Де козаки там і слава". На ній виставлені книги про козацтво, історію України, про сьогоденння і захисників Вітчизни.


    12 жовтня працівники селищної книгозбірні побували у Пулинському ліцеї з тематичною годиною "Ми козацьокого роду нащадки"
 

Завідуюча бібліотекою Грозовська О.А. ознайомила присутніх з темою проведення заходу. Також провела козацьку вікторину на питання якої активно відповідали учні ліцею.


Бібліотекар відділу обслуговування Пашківська Л.В. продовжила розповідь про історію, проживання, життя, епохи козацтва.
                                                           Козацька доба - то є світла епоха
                                                           Коли українці орлами літали.
                                                           Ніколи вони не боялись нітрохи
                                                           Від них вороги у бою відступали.


Сьогодні ми з гордістю вшановуємо подвиг нескорених українців і висловлюємо слова щирої вдячності людям, які захищали Соборність і Незалежність України в ХХ ст. і продовжують її відстоювати в ХХІ ст.



         День захисників України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Присвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва.
Збережемо і примножимо славу наших мужніх героїв, нехай для нас теперішніх захисників України будуть священними слова українських повстанців: "Батьківщині будь вірний до зачину, нам Україна вище понад усе.
         Ми вітаємо в цей день і сивочолих ветеранів і молодих людей і тих, хто нині носить погони і школярів і зовсім ще маленьких хлопчиків.
Зі святом вас! Мужні і надійні засихники Вітчизни наші земляки.

Комментарии