День пам'яті героїв Небесної Сотні

Понеділок 19 лютого 2018 року   

Напередодні Дня пам'яті героїв Небесної Сотні, який відзначається 20 лютого, у бібліотеці смт.Пулини Центру культури і дозвілля Пулинської селищної ради відбувся вечір-реквієм «Небесна сотня вже несе на небі варту».На ньому були присутні учні ліцею,працівники на чолі з директором ЦКД Оріховською О.В.,читачі.

     

На початку учасники заходу ознайомились з відео-кліпом»Мамо не плач», написаний уродженкою Яворівщини Оксаною Максимишин-Корабель, яка зараз проживає в Португалії, але всі ці роки вболіває за рідну Батьківщину. Грозовська О.А. в своєму виступі пригадала ті незабутні події чотирьохрічної давності.
Історія будь-якого народу містить періоди,дати,які є вирішальними і доленосними в його житті,Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки,коли проливали кров патріоти,Адже хто не знає минулого,той не вартий майбутнього.

Перед присутніми виступив майор Пулинського військомату Дмитро Мороз,котрий на реальних прикладах розповів про патріотизм.Хвилиною мовчання вшанували полеглих.

Ще довго – довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам,а ті своїм дітям спогади про тих,хто залишив життя земне у 2013-2014рр.на Майдані. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Людли висвітлюють свої почуття від цих подій через вірші,пісні,книги.


Небесна Сотня-
То в серцях вогонь
Він гаряче палав за Україну
Віднині тихим співом заспокой
Ти ,земле рідная
Свою дитину.





У ході заходу прозвучала тужлива народна лемківська пісня «Плине кача по Тисині», що стала реквієм за загиблими Євромайдану, і ще раз нагадала про ті події.


В бібліотеці організовано книжкову виставку "Слава героям Небесної Сотні" ,з оглядом якої ознайомила бібліотекар абонементу Пашківська Л.В. Ми закликаємо всіх згадати усіх героїв,які поклали голови за наше майбутнє.Хай пам'ять всіх невинно убієнних згуртує нас,живих дасть нам силу і волю,мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.






Опубліковано Олена Грозовська




Комментарии