У колі добрих друзів


У колі добрих друзів



Нещодавно в дитячому відділі бібліотеки під такою назвою проведено дитячий ранок. Діти вирушили у мандрівку країною Дружби.

- Що таке дружба? Як ви розумієте це слово?

Це запитання інтерактивної вправи « Мікрофон» мало змістовні відповіді дітей: Дружба – це коли люди дружать між собою, підтримують один одного у біді і в радості, разом проводять час, це коли разом весело і цікаво. Далі діти активно включились в гру «Мій друг( подружка)». Вони по черзі розповідали про своїх товаришів у класі, не називаючи їх імен .Слухачі повинні за описом відгадати ім’я друга. А далі у країні Дружби було місто Поетичне, де нас зустріли діти, які декламували вірші про дружбу:

Дружба, дружба над усе, 
Дружба радість нам несе. 
Дружба всім нам дорога, 
Дружба жити помога. 
Якщо друг у тебе є, 
Життя радісним стає. 
Разом можна все зробити,
Тож без друга не прожити.
І дорослі, й діти. 
Як нам цьому не радіти?
Де в сім’ї любов і ласка.
Там панує мир і щастя.

А скільки прозвучало прислів’їв про дружбу, а скільки синонімів до слова «дружба» перемогла: взаєморозуміння, злагода, чуйність, співчуття, турбота, повага, ввічливість, допомога та ін.Під час нашої зустрічі кожна дитина змогла виговоритись.

Ми вислухали один одного, адже часто дітям бракує спілкування з батьками, сестричками і братиками. То ж ми продовжили своє спілкування за чаєм.

В конкурсах, іграх і вікторинах у нас не було переможців, бо перемогла Дружба.



Опубліковано Олена Грозовська

Комментарии